Botox terapija, Hijaluronski fileri

„PRIRODA NAM PODARI LICE U DVADESETIM, ŽIVOT NAM OBLIKUJE LICE U TRIDESETIM, ALI U PEDESTIM MI UZIMAMO LICE KOJE ŽELIMO“
Coco Chanel

Botox

Pažljivim odabirom tačaka koje se tretiraju lice dobija podmlađen izgled, sa izbrisanim ili značajno ublaženim borama a očuvanom mimikom.

To je metoda u estetskoj medicini o kojoj se u proteklim decenijama najviše govori. Botuilinum toxin A i B se dobijaju od pročišćenog otrova koji proizvodi bakterija Clostridium Botulinum. U medicinske svrhe se koristi njena slabo koncentrovana farmaceutski obrađena verzija. U estetske svrhe se koristi u extremno malim dozama. Ubrizgavanjem botoxa u određene mišiće lica sprečava se njihova kontrakcija, time se projekcijom na kozu duboke bore znacajno ispravljaju. Dolazi do blokiranja impulsa kojim nerv šalje mišiću za kontrakciju i time dolazi do relaksacije mišića


Botox
BotoxTretman počinje pregledom i u odnosu na potrebe pacijenta i realne indikacije donosi se odluka i pristupa ubrizgavanju botoxa.

Nakon tretmana nije potreban oporavak i moguće je vratiti se svakodnevnom života. Vrlo je važno pratiti uputstva i savete lekara u prvim danima nakon ubrizgavanja botoxa, i ponašati se u skladu sa istim. Efekti se dobijaju već u prva 3 dana, dok se pun efekat vidi posle 7-10 dana.

Nakon procedure izbegavati alkoholna piće, fizičku aktivnost, masaže i čišćenje lica ,,spavanje odmah i nakon i tretmana i položaj savijene glave,, odlazak na bazen, saunu i solarijum.

Botox ne treba raditi kod trudnica i u periodu dojenja, ,,kod osoba sa nurološkim poremećajima, kod osoba sa alergijskom reakcijom na preparat ,,ukoliko ste pod antibioticima ili lekovima za relaksaciju muskulature,,.
 Dejstvo botoxa traje 4-6 meseci i redovnom upotrebom se može i produžiti.

Pitanja i odgovori

 • Može li se zajedno raditi botox i hemijski piling?
  Obzirom da se hemijski piling odnosi na površinski sloj kože i exfolijaciju, mislim da je bolje sačekati sa njim 7-10 dana nakon primene botoxa, obzirom da u datom periodu je moguća potreba za eventualnom korekcijom botoxa, ili uraditi hemijski piling 5 dana pre aplikacije botoxa..
 • Da li je primena botoxa opasna?
  Za primenu u estetske svrhe odobren je od 2002.god.i potpuno je bezbedna aplikacija ukoliko je primenjen od strane lekara specijaliste edukovanog za datu priomenu. On je s tim u vezi u širokoj primeni u neurologiji, oftalmologiji, reumatologiji, i drugim granama medicine.
 • U kojim godinama je moguća priomena botoxa?
  Botox se može primenjivati vec sredinom 20-tih godina u prevenciji prvih bora, ali u tridesetim ima ulogu u odrzavanju svežine lica, a iza 40-tih godina služi uklanjanju dubokih bora i vraćanju mladalačkog izgleda.
 • Mogu li koristiti botox za podočnjake?
  Smatram de je retko ili vrlo precizno treba upoterbljavati u predeo donjeg očnog kapka, paralizom mišića ze dovesti do ektropiona kao komplikacije.
 • Koliko traju efekti botoxa
  U regiji lica efekti botoxa traju oko 4 meseca i naravno mogu se upotrebiti manje doze u prvom aktu da bi se na korekciji za 10-ak dana kada se prvi efekat ispoljava uradila dopuna botoxa po potrebi
Botox

Botox

Botulinum toxin A je godinama nezamenljiv za korekciju mimičnih bora (bore na čelu, između obrva, i očiju), podrazumevajući dinamičke - koje se vide na mestima prevoja kože ,,i statičke bore – koje se primećuju i kad je mišić relaksiran.

Sa godinama nailazimo na nezadovoljstvo pri pogledu u ogledalo i ono nam u manjoj ili većoj meri kroji svakodnevicu,,

„PRIRODA NAM PODARI LICE U DVADESETIM, ŽIVOT NAM OBLIKUJE LICE U TRIDESETIM, ALI U PEDESTIM MI UZIMAMO LICE KOJE ŽELIMO“ Coco Chanel

Usluge

Mezoterapija
Mezoterapija

Mezoterapija je kontrolisana metoda koja se izvodi specijalnim, veoma tankim izlicama dužine taman tolike da prođe kroz epiderm.

Hemijski piling
Hemijski piling

Hemijske pilinge izvodimo glikolnim (voćnim) kiselinama renomirane kuće MURAD u koncentracijama : 30%, 50% i 70%.

Epilacija elektrolizom
Epilacija elektrolizom

Epilacija elektrolizom je metoda trajnog uklanjanja dlačica pomoću jednosmerne i/ili naizmenične struje.

Mikrodermoabrazija lica
Mikrodermoabrazija lica ili tela

Mikrodermoabrazija dijamantima je neagresivna kozmetička metoda uklanjanja površnog sloja kože, tj izumrlh ćelija stratum korneuma.

 Hijaluron

Među svim dermalnim filerima hijaluronski fileri su oni koji su potpuno resorpivni(razgradivi)i najčešće su korišćeni.

Hijaliuronski fileri su osnovni sastojak našeg extracelularnog matrixa osnovni sastojak u gelastoj strukturi koji vezujući vodu daje licu osvežen, hidriran i mladalački izgled. To je priorodna supstanca koja se nalazi u vezivnom tkivu kože.
Starenjem dollazi do gubitka volumena masnog tkiva, slabljenja ligamenta i mišića u potkožnom delu lica te koža gubi elastin, kolagen i hijaluronskui kiselinu. Kao rezulata toga koža deluje suvo i opušteno u središnjem delu lica, obrazi bivaju upali, koža počinje da „visi„ u donjem delu lica, lice gubi privlačnost.
Hijaluronski fileri su upravo zato rešenje za sve one koji žele da ublaže znake starenja i remodeliraju svoj izgled. Metoda je izbora za statične bore kao i restauraciju izgubjljenog volumena. Mogu se ublažiti i ožiljci! Hijaluronski fileri vraćaju koži volumen, hidriranost, punoću i sjaj.

Uz naravno insistiranje na prirodnom izgledu i bez preterivanja, mogu se rekonstruisati jagodice i obazi, nazolabijalna regija, vilična linija, marionetske bore, bore oko očiju, oko usana..
Ovim putem se može rekonstruisati kontura i volumen usana ,,slepoočni regioni i popraviti zone podočnjaka .
Procedura traje relativno kratko(15-45minuta)uz primenu anestetika i time se izbegava neprijatnost za pacijenta. Oporavak je kratak (uz blago crvenilo, otok i eventuialno podliv koji brzo prolazi). Trajanje efekata koji su odmah vidljivi je oko 6 meseci.
Važno je ne nanositi kozmetičke kreme nakon aplikacije filera, ne izlagati se sunčevim zracima, solarijumu i hladnoći bar dok se otok ne povuče.

Nakon prvog tretmana efekat hijaluroronske kiseline traje najkraće, sa svakim novim aplikovanjem efekat hijalurona ostaje duže u usnama i efekat je dugotrajniji

 Hijaluron

Pitanja i odgovori

 • Kada je potrebno ponoviti tretman hijaluronom?
  Obzirom da hijalurnski fileri ne nestaju odmah nakon aplikacije a biorazgradivi su, možete ih planirati uz minimalnu korekciju već nakon 6 meseci
 • Kolika je količina potrebna za datu regiju?
  Neophodno je napraviti pregled lica a time i plan rada i potreba za datom regijom, koji uključuje realne indikacije kao i želje pacijenta i uvek u zajedničkom dogovoru sa pacijentom pristupati radu.Za korekciju jagodica je potrebno oko 2ml ( po 1ml sa svake strane ),,za korekciju usana 0,5-1ml u zavisnosti od indikacije i želje ,,za oblikovanje donje vilice i brade oko 3 ml ,,za popuinjavanje nazolabijalnih bora potrebno je1-2ml,,, kada je rec o podocnjacima potrebno je oko 2ml
 • Kako da se ponašam nakon tretmana?
  Nakon tretmana nebi trebalo koristiti tesku sminku , i kozmeticke preparate u prvih 24h. Takodhe ne bi trebalo da se bavite fizickim aktivnoscu , saunom , 2 nedleje nakon tretmana ne bi trebalo upraznjavati saunu , suncanje , Moguce je kratkotrakjno po tretmanu hladiti ali ne direktnim kontaktom leda na kožu.
 • Kako smanjiti otok i modrice?
  Odredjeni lekovi mogu povećati šanse za modrice, stoga se savet pacuijentu da nekoristi aspirin, vit E, ginko i prepartate na bazi omega kiselina ,,ali ukoliko to nije moguće moguće je intervenciju uraditi sa ali sa ukazivanjem na pojavu modrica .. Za datu regiju modrica treba koristiti preparate sa Arnica gelom, šminjkanje je zabranjeno na dan tretmana.
 • Da li je moguce skinuti ožiljke od akni?
  Ožiljci od akni se značajno ublažavaju hijaluronskim filerima ali se za njihovo popunjavanje koriste adekvatni laseri

Kontakt

Adresa

Kralja Aleksandra I Karađorđevića 1A/8
34 000 Kragujevac

Radno Vreme

10:00 - 18:00

© Kutanova Plus - All Rights Reserved